Betonová stěrka. Kam ji použít a proč?

Beton patří mezi materiály, které ve svých domovech využíváme již dlouhou dobu. Tak proč bychom jej nemohli využít i na stěny? Nemusíte mít strach, ačkoliv ve vás pojem betonová stěrka může vyvolávat pocit chladu, můžete s ní vytvořit teple vyhlížející interiér.

Betonová stěrka jako způsob, jak oživit interiér

Betonová stěrka patří mezi techniky, které vašemu interiéru vdechnou jinou atmosféru než klasická výmalba. Díky svým vlastnostem je vhodná nejen do klasických pokojů, ale i do koupelny místo obkladu, využít ji ale můžete i na fasádu. Její využití jak v interiéru, tak v exteriéru je velmi všestranné. Nejlépe pak stěrka vypadá v kombinaci se dřevem a sklem.

Stěrka nemusí být jen šedá

Na betonové stěrce je krásné to, že každá stěna je originál. Nezáleží na tom, zda stěrku použijete jen na jednu stěnu, nebo zda s ní vymalujete celý pokoj, úžasně bude vypadat vždy. Povrch betonové stěrky je žíhaný – a to různě, žádné dvě stěny nejsou úplně stejné. Jde o techniku, se kterou je třeba si vyhrát. Nejlépe pak vypadá práce od profesionála. Pokud se vám nelíbí šedá barva, vybírat si můžete i z dalších odstínů. Šedá a její odstíny jsou však stále stálicemi, které jsou nejoblíbenější.

Malířství Praha

Malířství Praha – tým odborníků

Stěrka se hodí téměř kamkoliv

Betonovou stěrku můžete využít kdekoliv ve svém interiéru. Nezáleží na tom, zda s ní oživíte stěnu kolem krbu v obývacím pokoji, stěnu za postelí v ložnici, nebo zda s ní oživíte stěny kolem schodiště. Velké popularitě se betonová stěrka těší také v kuchyni či koupelně, kde se může stát plnohodnotnou náhradou obkladu.

Jaké vlastnosti má betonová stěrka?

Velkou výhodo betonové stěrky je její vzhled. Betonová stěrka vypadá luxusně, současně však moderně.  Betonová stěrka je oděru i otěruvzdorná, můžete ji omývat. Betonová stěrka je odolná i po mechanické stránce. Skryje kdejakou nerovnost, případné poškození lze snadno napravit.

Ačkoliv betonová stěrka vypadá nejlépe od profesionálů, na trhu lze sehnat i barvy, které tento efekt napodobují. Betonová stěrka v koupelně je velmi hygienická. Narozdíl od obkladů nemá stěrka spáry, do kterých by se usazovaly bakterie. Betonová stěrka je navíc velmi cenově dostupným způsobem, jak svůj interiér oživit. Někdy vás může vyjít mnohem levněji než klasický keramický obklad.

Betonová stěrka se hodí do všech pokojů, jen v dětském pokojíčku je lepší pustit se do více barevných kousků, které v dětech probudí zvídavost, kreativitu, hravost. V případě, že interiér doladíte dřevěným nábytkem se skleněnými prvky a přidáte barevné dekorace (které lze průběžně měnit za jinou barvu), získáte interiér, který vás nikdy neomrzí. Stačí vyměnit doplňky a během hodiny máte zcela nový pokoj.