Modrá barva – kam se hodí a kde s ní uděláte chybu?

Patříte-li mezi příznivce modré barvy a přemýšlíte nad zbrusu novou výmalbou svého domova, rádi bychom vám v tomto článku přiblížili, kam se modrá hodí, a kde by naopak vypadala jako pěst na oko.

Barva nebe, oceánu a klidu i u vás doma

Nejlépe bude modrý kabátek pasovat do ložnice, mnoha lidem se totiž při pohledu na modrou barvu vybaví zvuk oceánu, šumění vln, poklidné nebe a lépe se jim u toho usíná. Důležité je ale zvolit jemné, poklidné tóny, ty vás před zaslouženým spánkem dokonale uklidní a připraví na odplutí do říše snů. Vyvarujte se tak zářivým odstínům, směřujte se spíše k těm světlým, mírně našedivělým. To stejné ale neplatí o nábytku, tomu naopak zářivě modré odstíny sluší.

Malířství Macek

Modrá barva je barva nebe, moře či ocelánu.

Hodí se i do koupelny

Skvělou volbou je modrá barva i do koupelny, k tomu vyberte nějaký mušličkový závěs ke sprchovému koutu a během chvíle si budete připadat jako na dovolené v Karibiku. Dobře, možná ne tak úplně, ale modrá barva ke koupelnám zkrátka pasuje.

Jde o velmi oblíbenou barvu po celém světě

Další místností, kde se tato barva setkává s velkou oblibou, je dětský pokoj. Mají-li vaše ratolesti v oblibě piráty, nemůžete pro jejich dětské království najít vhodnější barvu. Na počátku 21. století byla modrá vůbec tou nejoblíbenější barvou, což je jenom další důkaz, že její volbou zcela určitě nešlápnete vedle.

Dnešní trh nabízí nepřeberné množství barev, zorientovat se v nich a vybrat si tu nejvhodnější, může být pro obyčejného smrtelníka poměrně matoucí, proto se neváhejte obrátit naši firmu, která vám s vhodným výběrem pomůže, a barvu pak samozřejmě i na zdi nanese. Zaměstnanci pracují pouze s těmi nejkvalitnějšími barvami, které vydrží krásné několik let.

Kam se modrá nehodí?

Příliš vhodná není modrá barva do kuchyně nebo pracovny, jak jsme si řekli výše, jedná se o zklidňující barvu, která nás připravuje na spánek. V těchto místnostech ale potřebujeme být ve střehu, plní energie, proto byste měli sáhnout po živějších, teplejších odstínech, jakými jsou například červená nebo žlutá.

Tak moc dlouho neváhejte a vydejte se sehnat si ten nejkrásnější odstín barvy, která je i součástí naší české trikolóry, vlajky OSN nebo národní barvou Itálie, ještě dnes. A nezapomeňte, že na výběr nejste sami, pořád je vám k dispozici pan Macek se svojí firmou.