Mýty o malování, kterým stále věříte

Tak jako kolem každé činnosti se i u malování točí spousta mýtů, kterým ještě stále spousta lidí věří. Ať už se jedná o mýty pojednávající o tom, kdy se malovat smí a kdy raději ne, nebo jak odstranit nevzhlednou a zdraví nebezpečnou plíseň ze stěn. Dnes vám nejen tyto, ale i jiné mýty vyvrátíme.

Malovat můžeme pouze v létě

Většina lidí stále žije v domnění, že malovat lze pouze v létě, kdy díky teplu od slunce stěny rychleji uschnou, zatímco v zimě schnout nebudou. Tato domněnka je však omyl. To, že budete malovat v zimě, neznamená, že by barva nechtěla uschnout a stěny by kvůli vlhkosti začaly plesnivět. Právě v zimě, kdy máme v interiérech převážně suchý a teplý vzduch, budou barvy na stěnách a stopech schnout přímo výborně. Většina současných barev navíc ani nijak zvlášť nezapáchá, proto se nemusíte bát ani toho, že byste museli celý den větrat.

Savo na stěnu proti plísni stačí

S plísněmi v bytu či domu se za život setká spousta z nás. Nejen že plíseň v interiéru nevypadá zrovna půvabně, navíc je i škodlivá pro zdraví, obzvlášť pak pro alergiky či astmatiky. Pokud se vám v interiéru plíseň objeví, je na čase s ní bojovat. A to zejména tak, že snížíte množství vlhkosti v interiéru, protože právě na vlhkých místech se plísním daří nejlépe.

Jedním ze způsobů, jak můžeme s plísněmi bojovat, je například Savo, které v sobě obsahuje biocidní přípravky. Na druhou stranu – opravdu nestačí stěny nastříkat tímto přípravkem, počkat, až viditelné fleky zmizí a vše nechat tak. Odstraňování plísně má svá pravidla. Pokud se pak plíseň objevuje stále na stejném místě opakovaně, je na čase zavolat odborníka.

Malířství Praha

Nabízíme profesionální služby v oblasti malířství.

Po malování budeme uklízet celý den

Chcete malovat, ale máte strach z toho, že vám následný úklid zabere mnohem víc času než malování samotné? Nemusí tomu tak být, stačí, když nepodceníte důkladnou přípravu. Jen s dobře provedenou přípravou bude následný úklid mnohem rychlejší a jednoduší. Nábytek i podlahy zakryjte, vypínače, okenní rámy, zárubně, zásuvky a další detaily oblepte malířskou páskou. Na igelit u podlahy položte i kartony, aby se vám igelit nelepil k nohám. Navíc se ze seškrabané omítky nezačne tvořit bláto. Po každé fázi samostatně proveďte i meziúklid.