Protiplísňový nátěr slouží jako prevence

Protiplísňový nátěr je účinná prevence a ochrana před vznikem plísní. Ty jsou v domech i bytech velkým strašákem, protože ohrožují naše zdraví, nemluvě o tom, že mohou mít negativní dopad i pro majetek. Plísním se skvěle daří všude tam, kde je vlhko a kde se dostatečně nevětrá. Naštěstí se dá proti jejich vzniku poměrně snadno bojovat a to právě s pomocí protiplísňových nátěrů.

Protiplísňový nátěr lze použít v domech i bytech

Nátěry proti vzniku plísní se dají použít úplně všude. Je jedno, jestli bude protiplísňový nátěr aplikován ve starší stavbě, moderním bytě nebo novostavbě. Doporučuje se ho provádět nejen tam, kde je vyšší vlhkost a nedostatečné proudění vzduchu, ale například i v objektech, které jsou nepravidelně vytápěny – například chaty, chalupy nebo byty, které nejsou určené k trvalému bydlení, ale majitelé je navštěvují jen nárazově.

Malířství Praha

Jak to funguje?

Zajímá vás, v čem jsou protiplísňové nátěry tak výjimečné, že dokážou aktivně působit proti plísním? Tajemství spočívá v:

  • biocidních látkách
  • organických složkách
  • membráně

Nátěry proti plísni obsahují biocidní látky, které dokážou ničit všechny známé a běžně se vyskytující plísně. Najdete v nich také organické složky, které eliminují kondenzaci vodních par na povrchu. I membrána zde má svůj úkol a to nepropouštět vodu, zároveň ale musí být prodyšná pro vodní páry.

Specializovaná firma provede aplikaci

Protiplísňový nátěr je dobré nechat provést firmou, která se na to specializuje a která tomu rozumí. Ta k vám nejdříve pošle specialistu, který zhodnotí celkový stav postiženého místa, na němž se vyskytují plísně. Poté připraví cenovou nabídku a pokud si vše odsouhlasíte, dorazí k vám tým specialistů na protiplísňové nátěry.

Před aplikací nátěru se nejdříve zakryjí předměty v místnosti. Následně se aplikuje čistý roztok s antibakteriálním a hygienickým účinkem, který desinfikuje danou oblast. Musí se nechat několik hodin působit. Poté se na stěnu nanese izolační nátěrová hmota, jejímž úkolem je odstranit všechny obvyklé druhy plísní a bakterií. Na konci firma vše uklidí a předá vám hotové dílo.