Finská sauna  a její vliv na naše zdraví

Co je zdravý životní styl? Nejedná se pouze o sport, dobrý spánek, správnou výživu, vzdávání se špatných návyků. Z tohoto hlediska je finská sauna jedním z nejúčinnějších prostředků zaměřených na celkové zlepšení těla.

Trochu historie

Sauna byla známá již před mnoha a mnoha lety a byla nejen ke zlepšení stavu našeho těla, ale lidé ji využívali spíše k očištění těla spíše s psychického hlediska. Dnes je například ve Finsku nedílnou součástí kultury a života s bohatou historií a tradicemi. Čistí tělo parou a duši v rozhovorech s blízkými. Má to něco do sebe, protože si Finové svou saunu velmi považují a jsou na ni právem pyšní.

Sauna a její výhody

Lékaři považují finskou saunu za nejúčinnější způsob, jak obnovit svalovou funkci a očistit tělo toxinů a toxinů. Odborníci doporučují navštívit saunu po jakékoliv sportovní činnosti a cvičení. Finská sauna vám pomůže uvolnit a zmírnit stres. Tento postup má příznivý vliv na pokožku. Všechny výhody finské sauny, omlazení našeho těla, zlepšení celkového zdraví a samozřejmě zlepšení nálady, jsou velmi pozitivní účinky při pravidelné návštěvě sauny.

Finská sauna dokonale zlepšuje krevní oběh a má výborný účinek na pokožku i při výskytu následujících onemocnění: kopřivka, lupénka, ekzémy, akné, stejně jako nehojící se rány a jizvy. Proto je také velice vhodná jako rekonvalescence poúrazových a pooperačních stavů. Lékaři považují saunu finského typu za skvělý způsob, jak očistit tělo nejen od škodlivých látek, ale také jak obnovit funkci svalů. Díky tomu je sauna nabízena po cvičení a sportovních aktivitách.

Princip finské sauny

Finská sauna a její nejoptimálnější poměr teploty a vlhkosti je ve většině případů teplota ve od 80 ° C do 120° C a vlhkost je okolo 15% – 25%. Po zahřátí těla se můžeme zchladit pod sprchou nebo skočit rovnou do chladnějšího bazénu. Tělo se ochladí a po zhruba desetiminutovém odpočinku proces opakujeme. Kolikrát postup opakujeme je jen na nás a na našem úsudku.

Nikdy ovšem do sauny nechoďme v podnapilém stavu, s plným žaludkem a při těžších formách jakéhokoliv onemocnění.

Jak vlastně vypadá finská sauna

Finská sauna je dřevěný objekt nebo místnost s dřevěnými policemi a saunovými kamny. Opláštění může být z olše, osiky, cedru nebo borovice. Jehličnany dávají místnosti magickou vůni. Povinnou součástí moderních saunových komplexů jsou sprchy, bazény a dokonce i masážní místnosti.

Odborná firma

Dnes si saunu můžeme pořídit i doma. Profesionálové odborných firem nám v tomhle směru mohou nabídnout vybavení finské sauny nejmodernějším vybavením, které zajistí její nejpohodlnější použití. Specialisté společnosti využívají při dokončování sauny speciální obložení pro sauny z různých druhů dřeva, čímž se dosahuje odlišného účinku.

Ve všech případech jde o  individuální projekt pro výstavbu finské sauny, který je ideální pro interiér místnosti, ve které bude sauna umístěna, což umožňuje dosáhnout dokonalého doplnění celého designu bytu. Pro domácí saunu, která se bude nacházet v bytě, se vždy najde spolehlivé řešení pro daný prostor, vybavení a umístění