Máte obavy, že vám úklid po malování zabere moc času?

Úklid po malování je neoblíbený proces, na který se asi nikdo netěší. Je sice krásné dát stěnám nový kabátek, pěkná barva oživí interiér. Ale ten nepořádek, který se při tom nadělá? To už je pořádná otrava. Pokud se chystáte malovat a už teď se děsíte, že vám dá úklid po malování pěkně zabrat, máme pro vás několik užitečných tipů, se kterými se úklidu rozhodně bát nemusíte.

Jak si úklid po malování co nejvíce usnadnit?

Je léto a během tohoto teplého ročního období se hodně lidí chystá malovat. Možná se i vy nemůžete dočkat, až to u vás doma díky nové výmalbě krásně prokoukne. Co vám ale přidělává vrásky na čele, je úklid, až bude po všem.

Při malování je důležitá příprava. Proto rozhodně nic nepodceňujte a na malování se dobře připravte. S našimi tipy vás pak úklid po malování ze snu strašit nebude.

Malířství Praha

Co půjde, to odneste jinam

Vůbec to nejjednodušší, co můžete před malováním udělat, je odnést všechno pryč. A když říkáme všechno, myslíme tím všechno, co se odnést dá. Drobný nábytek přeneste do jiné místnosti, zrovna tak i dekorace a další maličkosti. A co odnést nepůjde, to pečlivě přikryjte igelitem.

Každý vypínač nebo zásuvka se počítá

Možná se vám do toho nechce a pouhá představa, že složitě oblepujete každý vypínač v místnosti nebo třeba trubku od topení vás otravuje, ve finále budete rádi, že jste to udělali. Při malování pokojů se určitě nebudete pozastavovat nad tím, jestli opatrně obmalujete každičkou zásuvku nebo vypínač, ani nemrknete a štětcem o ni zavadíte. Následně se při úklidu budete chytat za hlavu, protože pomalované plasty od vypínačů nebo zásuvek se hodně blbě čistí – navíc zde hrozí riziko, že si mokrým hadrem „sáhnete“ i na vymalovanou stěnu. Chcete to riskovat?

Nepořádek udržujte v jedné místnosti

Pokud se nepouštíte do kompletní výmalby celé domácnosti, ale svoji činnost budete soustředit pouze do jedné místnosti, dejte si záležet, abyste nepořádek udrželi na jednom místě. Velmi šikovnou věcí je proto rohožka s vlhkým hadrem u dveří, na které si rychle očistíte boty a nestane se, že byste šmouhy, prach nebo barvu přenesli do jiného pokoje.