Trápí vás vysoké ceny energií

Ceny energií v posledních letech rostou do závratných výšin. Mnoho domácností se obává nastávající topné sezóny. Každá domácnost se snaží na topení co nejvíce šetřit. A každý na to jde svým způsobem. Někdo mění zdroj tepla, jiný topí na nižší teploty, přičemž chodí doma ve svetru. A někdo myslí dopředu a zatepluje svůj dům. Je to investice, která má návratnost.

 

Nejčastěji se pochopitelně domy zateplují zvenku. Jde o zateplení fasády pomocí minerální vaty nebo častěji polystyrenu. Pochopitelně jde o účinné metody zateplení domů, ale náklady na realizaci jsou opravdu vysoké a ne každý si je může dovolit. Navíc návratnost je opravdu velmi dlouhá. Pokud přesto toužíte zateplit svůj byt nebo dům a máte nízký rozpočet, můžete zkusit termoizolační nátěry. Jejich cena není nikterak závratně vysoká a máte zaručenou rychlou návratnost své investice.

 

 

Malířství Praha

K čemu se používá termoizolační nátěr?

Jde o speciálně vyvinutou barvu, která se používá k omezení úniku tepla zdivem. Lze ji použít samostatně, případně pro zvýšení efektivity jiných způsobů zateplení domů. Speciální nátěry fungují na principu odrazu tepla. Termoizolační nátěr totiž na stěně vytvoří tenkou souvislou vrstvu, která se vyznačuje vysokou odrazivostí tepla a také nízkou emisivitou.

 

Termoizolační nátěr oceníte nejen v zimě, kdy chcete ušetřit náklady na energie, ale stejně tak také v horkých letních dnech, kdy pomůže s ochlazováním místnosti. Další výhodou termoizolačního nátěru je fakt, že chrání zdi proti plísním a tvorbě tepelných mostů. Nejčastější příčinou vzniku plísní jsou totiž chladnější místa a takzvané tepelné mosty, které se často vyskytují v rozích místností nebo okolo oken.

 

Na těchto místech se obvykle sráží vlhkost a pak vznikají plísně. Termoizolační nátěr si však s tímto problémem hravě poradí. Sklokeramické mikrokuličky v nátěru totiž rovnoměrně rozkládají teplo po povrchu zdi. A tak dojde k odstranění nežádoucích tepelných mostů. Zmizí tepelné mosty. Zmizí plísně. Zmizí vlhkost. Zmizí karcinogenní látky. A co je úplně nejlepší? Nezakrýváte problém, ale odstraňujete jeho příčinu.

 

Termoizolační nátěr se hodí využít na místech, kde není prakticky možné aplikovat běžné zateplovací systémy. Může jít například o historické budovy s členitou fasádou nebo kamenné budovy. Případně pochopitelně o jakýkoliv dům, který je potřeba zateplit.

 

Představujeme vám Aditizol

Naše malířství využívá při práci kvalitní termoizolační nátěry značky Aditizol. Tyto termoizolační nátěry mají ochranné vlastnosti a mimořádně tepelné izolační vlastnosti. Jde o stabilní nátěr, který má odolnou vodní disperzi se specifickými pojivy. Zajistíme pro vás profesionální nanesení tohoto nátěru, který zabraňuje únikům tepla. Nátěr budou nanášet proškolení malíři.

 

Nátěr je možné nanášet nejen na stěny a strop, ale také na podlahy a využít se dá dokonce také v exteriéru. Tam plní samočistící funkci. V případě, že použijete termoizolační nátěr nemusíte mít strach z toho, že se na vaší nové fasádě objeví lišejníky, mechy nebo jiné nečistoty. Nutno říci, že tento speciální termoizolační nátěr je samozřejmě možné překrýt jakýmkoliv zvoleným barevným nátěrem. Správný odstín a vhodnou barvu vám pochopitelně pomůžeme vybrat.

 

Výhody termoizolačních nátěrů:

  • Jde o jednoduché a finančně dostupné řešení izolace domu nebo bytu.
  • Rychlá a snadná aplikace.
  • Termoizolační nátěr lze překrýt jakoukoliv další barvou ve vybraném odstínu.
  • Zvýší se povrchová teplota stěn.
  • Využít lze v interiéru a také v exteriéru.
  • Zabraňuje vzniku plísní na stěnách, ale také vzniku mechů, lišejníků a dalších nečistot při použití venku.
  • Aplikovat lze štětcem, případně také nástřikem.
  • Nátěr můžete použít nejen na stěny a strop, ale také na podlahy.
  • Sníží náklady na vytápění domu.

 

Nehodí se na plíseň vždycky

Termoizolační nátěr poslouží tam, kde vzniká plíseň kondenzací vody. Nepomůže však v žádném případě tam, kde je příčinou vlhkosti špatná izolace domu. Myslete na to, že v takovém případě nátěr opravdu nestačí a příčinu vzniku plísně neodstraní. Nátěr jen využívá základní fyzikální principy v kombinaci s barvou.

 

Není vhodné termoizolační nátěr srovnávat se stěrkovými termoizolačními hmotami. Ty mohou někdy přinést větší termoizolační efekt. Jejich cena je však mnohonásobně vyšší než cena termoizolačního nátěru. Pokud tedy nevíte, jaké řešení bude pro váš dům ideální, je nejlepší se poradit s odborníky. Ti vám navrhnou nejlepší řešení v poměru cena a výkon.