Trendy v malování interiérů

Ačkoliv se trendy ve světě neustále mění – a platí to i o těch, které se týkají výmalby interiéru, stále se však zachovává snaha o to, abychom se v jakkoliv vymalovaném interiéru cítili co nejlépe. Jste právě i vy v situaci, kdy se rozhodujete, do jakých barev svůj domov odít? V tom případě je náš článek hovořící o trendech, co se malování interiérů týče, ten pravý.

Co je v roce 2020 moderní?

Minulý rok se nesl zejména v duchu minimalismu. Avšak strohé bílé výmalbě pomalu, ale jistě odzvonilo. V současnosti jsou sázkou na jistotu teplejší a hřejivější tóny. Ideální jsou zejména neutrální zemité tóny, které v nás vyvolají pocit pohody, pohodlí a útulnost. Z principu se jedná o barvy, s nimiž se můžeme setkat v přírodě.  Co se týče zelené a hnědé barvy, volit můžete jak ze světlejších, tak i z tmavších odstínů. Vhodnou volbou jsou pak i krémové barvy, jako je smetanová nebo třeba písková.

Barva roku

Barvou letošního roku je příjemná a energická korálová barva. Tato barva je velmi pozitivní a nabije vás energií. Velmi oblíbená je kombinace korálové barvy s oranžovou nebo s bílou. Pokud si netroufáte do výmalby celé stěny touto barvou, jistě ji do svého interiéru vneste alespoň ve formě doplňků.

Neutrální tóny

Dalším oblíbeným způsobem, jak vymalovat svůj interiér, jsou neutrální tóny. Mezi neutrální barvy patří například odstíny šedé barvy, které vůbec nemusí působit mdle a nudně, pokud je zkombinujete s barevnými doplňky. Velmi oblíbená je také zelená v odstínu lahví či smaragdu. Oblíbené jsou zejména zemité tóny, s nimiž se můžeme setkat v přírodě. Hnědá, zelená a všechny jejich odstíny.

Nemusíte se bát ani sytých tónů

Velmi oblíbené jsou také syté a výrazné barvy. A to zejména tyrkysová, myslivecky zelená, šedo-modrá, černá a námořnická modrá. Tyto barvy je však možno umístit pouze tam, kde je dostatek světla od slunce. Syté barvy se hodí zejména do větších prostor, o to víc v případě, že se jedná o tmavší barvy, které prostor opticky zmenší. Pokud se však sytých barev nechcete vzdát ani v menších pokojích, můžete sytě vymalovat třeba jen jednu stěnu.

Malířství Praha

Top firma v oblasti malování – malířství Praha

Vyhrajte si se vzory

Koho nudí klasická jednobarevná výmalba, může letos při výmalbě vsadit na odvážnější variantu, kterou jsou vzory. Nyní však nemyslíme klasické tapety, které byly oblíbeny spíše v minulých letech, ale vzory vytvořené za pomoci výmalby. Velmi oblíbené jsou geometrické tvary, ale i vzory květin. Milovníci umění pak mohou trochu experimentovat a na svých stěnách tvořit díla vzniklá hrou s texturou i barvou. Pokud chcete, aby byla vaše díla precizní, můžete k dekorování použít šablony.

Černá barva nemusí být nuda

Další novinkou, která je in, je černá barva. Pokud s ní vymalujete celý pokoj, budete mít jistotu, že bude působit depresivně a smutně, když však tuto barvu využijete pouze na výmalbu jedné jediné stěny a zkombinujete ji se světlým zbytkem, získáte pokoj dýchající neotřelým charakterem. Černá barva se hodí všude, kde chcete vyzdvihnout noblesu, luxus a eleganci.

Colorblocking aneb o čem je řeč?

Colorblocking je trend, který se stává letos velmi aktuálním. Jedná se o to, že svůj interiér vybavíte pouhými třemi nebo čtyřmi barvami. Dvě z těchto barev jsou dominantní, další dvě jsou doplňkové. Můžete si buď pohrát s více odstíny od jedné barvy, nebo využít čtyř barev, čímž získáte prostor plný hravosti a kontrastů.

Když metalické tóny hrají prim

Velmi oblíbené jsou letos i metalické barvy v podobě výmalby na stěnách. Metalické barvy můžeme využít přímo na výmalbu, nebo můžeme vymalovat normálně a metalické tóny využít na vybavení a dekoracích domácnosti.

Malované obrázky pro děti

Ta tam je doba, kdy se dětem stěny polepovali nejrůznějšími samolepkami. Trendy velí jasně! Obrázky dětem na stěny namalujte. Pokud si na ně netroufáte, povolejte někoho, kdo se činnosti věnuje. Malovat však nemusíte jen v dětském pokoji, ale i v obýváku. Rozdíl pak bude jen v tom, co namalujete.